
19 تیر 1404
1 دقیقه
علت خشکی پوست بدن و خارش چیست؟
احساس خشکی و خارش بدن که برخی اوقات به صورت احساس کشیدگی روی پوست ظاهر می شود، می تواند بسیار آزاردهنده باشد و در طولانی مدت منجر به آسیب به لایه های پوست شما شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت خشکی پوست بدن و خارش بپردازیم و روش های کاربردی و سریع را برای رفع آن شرح دهیم. رفع مشکل خشکی پوست بدن و خارش از این جهت اهمیت دارد که این مشکل جزئی اگر به موقع برطرف نشود می تواند تبدیل به یک مشکل جدی و مزمن شود. بنابراین بیایید با هم علت های ساده تا پیشرفته این بیماری را بررسی کنیم و راهکاری درمانی موثری برای آن پیدا کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چرا پوست دچار خشکی می شود؟
برای درک بهتر علت خشکی پوست، لازم است ابتدا ساختار آن را بشناسیم. پوست شما از لایه های مختلفی تشکیل شده است. اولین لایه ی پوستی وظیفه محافظت از بدن در برابر عوامل محیطی، باکتری ها و از دست رفتن رطوبت را برعهده دارد. این سد پوستی از تبخیر آب جلوگیری می کند و رطوبت طبیعی پوست شما را حفظ می کند.
شستشوی بیش از حد و سایر عوامل فیزیکی و شیمیایی ممکن است باعث آسیب به این لایه ی پوستی شوند، هنگامی که این لایه آسیب می بیند، پوست توانایی خود را در حفظ رطوبت از دست میدهد. نتیجه آن، خشکی، زبری و در نهایت خارش خواهد بود.
مهمترین علت خشکی پوست و خارش بدن
1- کاهش رطوبت طبیعی پوست
عواملی مانند آب و هوای سرد و خشک، استفاده مکرر از صابونها یا شویندههای قوی، استحمام طولانی با آب داغ و حتی برخی بیماریها، میتوانند این سد محافظ را تخریب کرده و باعث از دست رفتن رطوبت پوست شوند.
روش درمان
استفاده از آبرسانهای مناسب میتواند بهعنوان یک روش درمانی مؤثر برای جبران کاهش طبیعی رطوبت پوست بهکار گرفته شود؛ در این میان، آبرسان لافارر مخصوص پوستهای خشک با ترکیبات مرطوبکننده قوی مانند هیالورونیک اسید، عصاره گیاهان دارویی و ویتامینهای مغذی، انتخابی عالی برای تقویت لایهی محافظ پوست، کاهش خشکی و رفع خارشهای ناشی از کمآبی پوست است.
برای خرید کرم آبرسان لافارر مخصوص پوست های خشک اینجا کلیک کنید.
2- افزایش سن
با افزایش سن، بدن انسان تغییراتی طبیعی را تجربه میکند. یکی از این تغییرات، کاهش تولید چربی و سبوم (چربی طبیعی پوست) است. این موضوع بهویژه در افراد بالای ۴۰ سال مشهود است که پوستشان معمولاً نازکتر، حساستر و خشکتر میشود. این نوع خشکی ناشی از پیری پوست معمولاً با خارش و خطوط سطحی همراه است.
روش درمان
در این حالت نیز استفاده از مرطوب کننده و آبرسان محافظ می تواند چربی مناسب را برای پوست شما ایجاد کند. برای اینکه بدانید مرطوب کننده مناسب پوست شماست یا آبرسان، پیشنهاد می کنیم مقاله ی تفاوت آبرسان و کرم مرطوب کننده را حتما مطالعه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
3- بیماری ها
گاهی خشکی و خارش پوست نشانهای از یک بیماری داخلی است. برای مثال، در افراد مبتلا به دیابت، سطح قند خون بالا میتواند منجر به کمآبی بدن و خشکی پوست شود. کمکاری تیروئید نیز با کاهش فعالیت غدد چربی در پوست، موجب خشکی و کاهش خاصیت کشسانی آن میشود.
بیماریهای پوستی نظیر پسوریازیس و اگزما نیز باعث بروز نواحی خشک، خارشدار و گاه پوستهپوسته روی بدن میشوند. همچنین، نارسایی کلیه، مشکلات کبدی و حتی کمبود برخی ویتامینها مانند ویتامین A، ویتامین D و ویتامین E نیز میتوانند عامل زمینهای خشکی پوست باشند.
روش درمان
در این مرحله شما باید ابتدا علت خشکی پوست بدن و خارش را برطرف کنید، سپس با استفاده از کرم آبرسان لافارر مناسب پوست حساس می توانید رطوبت از دست رفته را به پوست خود بازگردانید.
چرا خشکی پوست منجر به خارش می شود؟
باید بدانیم که خشکی پوست همیشه با خارش همراه است. وقتی پوست خشک میشود، لایهی بیرونی آن ترک میخورد و این ترکها پایانههای عصبی را تحریک کرده و احساس خارش ایجاد میکنند. خارش هم، اگر با خاراندن شدید همراه شود، میتواند پوست را بیشتر تحریک کند و وارد یک چرخهی معیوب شود.
راههای موثر پیشگیری از خشکی پوست بدن
خوشبختانه، خشکی و خارش پوست در بیشتر موارد قابل پیشگیری و درمان است. اولین گام، مرطوب نگه داشتن پوست با استفاده از آبرسان های مناسب پوستی است که حاوی مواد طبیعی مانند گلیسیرین، آلوئهورا، هیالورونیک اسید یا سرامیدها باشند. بهترین زمان استفاده از مرطوبکننده یا آبرسان، بلافاصله بعد از حمام است که پوست هنوز کمی مرطوب است.
استحمام با آب ولرم بهجای آب داغ، استفاده از شویندههای ملایم بدون عطر و الکل، و کاهش مدت زمان حمام نیز کمک زیادی به حفظ چربی طبیعی پوست میکند. در زمستان، استفاده از دستگاههای بخور برای مرطوب کردن هوای داخل خانه نیز توصیه میشود. همچنین درمان خشکی پوست صورت در طب سنتی می تواند اطلاعات مفیدی در این زمینه به شما بدهد.
تغذیه مناسب نیز نقش کلیدی دارد. مصرف کافی آب در طول روز، خوردن غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهیهای چرب، گردو و بذر کتان، و همچنین میوهها و سبزیجات تازه میتواند پوست را از درون تغذیه کرده و به حفظ سلامت آن کمک کند.
اگر با رعایت این نکات، همچنان خشکی و خارش پوست ادامه پیدا کرد یا با علائم غیرعادی مثل زخم، التهاب، پوستهپوسته شدن شدید یا خونریزی همراه بود، باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد. در برخی موارد ممکن است نیاز به استفاده از کرمهای درمانی یا بررسیهای داخلی (مثل آزمایش خون برای بررسی عملکرد تیروئید یا قند خون) وجود داشته باشد.
شما هم نظر بدهید
مطالب پیشنهادی

دمنوش کبد چرب
در این مقاله به معرفی بیماری کبد چرب و راه های ساده برای رفع این بیماری خطرناک که استفاده از دمنوش کبدچرب است می پردازیم.
26 شهریور 1402
1 دقیقه

درمان کهیر پوستی
کهیر پوستی چیست و در چه شرایطی برای بدن خطرآفرین است؟ درمان کهیر پوستی از چه طریق امکان دارد؟ چگونه کهیر را تشخیص دهیم؟
17 اسفند 1402
1 دقیقه

مواد غذایی آلرژی زا
مهمترین مواد غذایی آلرژی زا چیست؟ چه افرادی ممکن است دچار آلرژی غذایی شوند؟ چگونه غذا بخوریم که دچار آلرژی غذایی نشویم؟
3 شهریور 1403
0 دقیقه

شامپو کافئین دکتر بیز
در این مقاله به معرفی شامپو کافئین دکتر بیز می پردازیم و سپس تاثیر کافئین را بر رشد مو و فولیکول های مو بررسی می کنیم. و فواید استفاده از شامپو کافئین دکتر بیز را به طور مفصل توضیح می دهیم.
1 شهریور 1402
1 دقیقه

علت تیرگی بدن و روشهای درمان آن
علت تیرگی بدن چیست؟ پوست چه نقاطی از بدن معمولا تیره می شود؟ درمان های خانگی رفع تیرگی نقاط حساس بدن چیست؟
31 خرداد 1403
1 دقیقه


اطلاع از اخرین تخفیفها
برای اطلاع از آخرین تخفیفهای فروشگاه حیلامت کافی است شماره موبایل خود را وارد کنید.