
23 فروردین 1404
1 دقیقه
علائم خاموش سرطان کبد
سرطان کبد هنوز علت اصلی تمام مرگ و میرهای که مربوط به سرطان هست. شناختن علائم خاموش سرطان کبد کمک می کند که پیش از حاد شدن سرطان جلوی پیشرفت و تثبیت بیماری را بگیرید. این سرطان جزء شایع ترین نوع سرطان در مردان و سومین نوع سرطان در زنان است. پس از تشخیص سرطان کبد، 87 درصد احتمال مرگ و میر و تنها 13 درصد احتمال زنده ماندن وجود دارد. علائم هشدار دهنده شامل کاهش وزن، سوء هاضمه و نفخ است. برای آگاهی بیشتر درباره ی این سرطان و راههای تشخیص آن تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
شناخت کبد خود
کبد بزرگترین اندام داخلی بدن انسان است. وظیفه آن ذخیره مواد مغذی لازم است که در روده ها جذب شده اند و با متابولیسم آنها برای انرژی یا ترمیم اندام های مختلف از آنها استفاده خوبی می کند. کبد همچنین برای کمک به جذب، به ویژه چربی ها و همچنین هضم چربی، داروها و مواد زائد سمی، صفرا را در روده ها آزاد می کند تا از طریق ادرار و مدفوع دفع شود.
کبد از انواع مختلفی از سلول ها مانند سلول های کبدی، سلول های اندوتلیال و کلانژیوسیت ها تشکیل شده است که تا مجرای صفراوی گسترش می یابند. مجرای صفراوی صفرا را وارد مجرای صفراوی و دوازدهه می کند. اگر جهشی در هر یک از این سلول ها وجود داشته باشد، می توانند به تومور یا رشد کنترل نشده تبدیل شوند که بدن ما قادر به کنترل آن نیست. آنها در کبد پخش می شوند و به اندام های دیگر متاستاز می دهند. از آنجایی که سلولهای سرطانی میتوانند به دلایل مختلفی ایجاد شوند، شناخت عوامل که منجر به بیماری می شوند اهمیت دارد.
بیشتر بدانید: خواص قهوه تلخ برای زنان
علائم خاموش سرطان کبد
علائم سرطان کبد خاموش و نهفته است با این حال با رشد بیماری سرطان علائمی ظاهر می شوند که معمولا شامل موارد زیر هستند
- کاهش وزن ناخواسته
- درد در سمت راست بالای شکم یا اطراف تیغه شانه راست
- از دست دادن اشتها
- تورم یا نفخ در شکم
- احساس سیری بعد از یک وعده غذایی کوچک
- توده سفت زیر دنده ها در سمت راست
- خستگی یا ضعف
- حالت تهوع یا استفراغ
- زردی: زرد شدن پوست و سفیدی چشم. زردی ناشی از سطوح بالای بیلی روبین، رنگدانه زرد رنگی است که در نتیجه تجزیه گلبول های قرمز خون ایجاد می شود. معمولاً توسط کبد پردازش می شود و قبل از دفع از مجاری صفراوی عبور می کند. بیلی روبین اضافی می تواند نشانه ای از اختلال عملکرد کبد یا مجرای صفراوی باشد.
- خارش: خارش پوست زمانی ایجاد می شود که سطح بیلی روبین بیش از حد به پوست برسد.
- مدفوع رنگ پریده
- ادرار تیره
- رگهای متورم روی شکم
- در صورت ابتلا به هپاتیت یا سیروز، بیمار می شوید
- انواع خاصی از سرطان کبد هورمون هایی تولید می کنند که ممکن است باعث ایجاد موارد زیر شود:
- سطوح بالای کلسیم خون که ممکن است باعث یبوست، حالت تهوع یا گیجی شود
- سطوح پایین قند خون که ممکن است باعث خستگی یا احساس ضعف شود
- بزرگ شدن سینه ها یا کوچک شدن بیضه ها در مردان
- تعداد بالای گلبول های قرمز خون که ممکن است باعث قرمزی صورت شود
بیشتر بدانید: علت نرمی و شکنندگی ناخن
این علائم همیشه به معنای ابتلا به سرطان کبد نیست. با این حال، مهم است که علائم را با پزشک خود در میان بگذارید زیرا ممکن است نشانه مشکلات سلامتی دیگری باشد.
تشخیص سرطان کبد
هنوز روش مطمئن و خاصی برای غربالگری سرطان کبد وجود ندارد. اما تشخیص سرطان کبد را می توان از طریق سونوگرافی یا آزمایش خون آلفا هر 6 تا 12 ماه انجام داد. هنگامی که یک توده غیر طبیعی در کبد کشف شد، تشخیص را می توان با سی تی اسکن یا MRI انجام داد. برخی از بیماران ممکن است برای تشخیص نیاز به بیوپسی داشته باشند.
درمان سرطان کبد
درمان سرطان کبد نیازمند یک تیم حرفه ای است تا درمان مناسب برای هر بیمار پیدا شود. سرطان کبد با روش های مختلفی از جمله جراحی قابل درمان است. با این حال، از آنجایی که سرطان کبد اغلب در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی یا سیروز کشف می شود، جراحی تنها در حدود 20 درصد مواردی که توده خیلی بزرگ نیست انجام می شود.
اگر سیروز گسترده باشد، بیمار ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشد که به دلیل سخت بودن یافتن اهدا کننده دشوار است. اگر توده کبد بزرگ باشد یا توده های متعددی وجود داشته باشد، ممکن است جراحی انجام نشود و شیمی درمانی به عنوان درمان موثر پیشنهاد شود. درمان شخصی با درمان های هدفمند مختلف برای ایجاد بهترین نتایج برای سرطان کبد پذیرفته شده است زیرا داروها به طور خاص سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند.
پیشگیری از سرطان کبد
علائم خاموش سرطان کبد را می توان با اجتناب از عفونت های کبدی و مصرف غذاهای حاوی نیتروزامین انجام داد.
با تزریق واکسن هپاتیت B می توان از بیماری هپاتیت و تبدیل آن به سرطان پیشگیری کرد. از ابتلا به عفونت های حاد کبدی از طریق تماس خونی یا روابط جنسی خودداری کنید. افراد مبتلا به عفونت ها و التهابات کبدی و هپاتیت در معرض خطر بالاتر سرطان کبد هستند. کسانی که سیروز کبدی دارند باید هر 6 ماه یکبار سونوگرافی و آزمایش خون برای درمان زودهنگام سرطان کبد را انجام دهند.
اگر بیمار غربالگری یا مراقبت شود، سرطان کبد قابل پیشگیری است. تشخیص زودهنگام منجر به شانس بالاتری برای درمان می شود. بیماران باید بیمارستانی را انتخاب کنند که دارای تیم چند رشته ای از متخصصان باشد تا بهترین نتیجه درمانی را داشته باشند تا بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند.
شما هم نظر بدهید
مطالب پیشنهادی

علائم از کار افتادن کلیه
علائم از کار افتادن کلیه چیست؟ راه های درمان مشکلات کلیوی چیست؟ نارسایی کلیه را چگونه می توانیم درمان کنیم ؟
23 آبان 1403
0 دقیقه

خواص سیر سیاه برای زنان
خواص سیر سیاه برای زنان چیست؟ سیر سیاه در کنترل قندخون و سندرم تخمدان پلی کیستیک چه نقشی دارد؟ روش های مصرف سیر سیاه چیست؟
6 خرداد 1403
1 دقیقه

روش درست کردن نوشیدنی سرد با قهوه
روش درست کردن انواع نوشیدنی های سرد و خوشمزه با قهوه. دستور سریع برای درست کردن نوشیدن سرد و خوشمزه با قهوه برای فصل تابستان
7 مرداد 1403
1 دقیقه

تفاوت غلات کامل با غلات تصفیه شده چیست؟
مهم ترین تفاوت غلات کامل با غلات تصفیه شده چیست؟ راه تشخیص این دو غلات چیست؟ فواید سلامتی کدامیک بیشتر است؟
9 اسفند 1403
1 دقیقه

سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ آیا درمانی برای آن وجود دارد؟ علائم ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر و راههای کنترل آن.
3 مرداد 1403
1 دقیقه


اطلاع از اخرین تخفیفها
برای اطلاع از آخرین تخفیفهای فروشگاه حیلامت کافی است شماره موبایل خود را وارد کنید.