
16 فروردین 1404
1 دقیقه
علت نرمی و شکنندگی ناخن
علت نرمی و شکنندگی ناخن از کمبود کلیسیم و ویتامین گرفته تا مشکلات داخلی می تواند بسیار متنوع باشد اما این علل بیشتر خانم ها را درگیر می کنند و باعث می شوند که ظاهر ناخن های آن ها شکننده و آسیب پذیر تر شوند در این مقاله این دلایل را بررسی و روش های مناسب درمان را برای آن بیان می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مهمترین علت نرمی و شکنندگی ناخن
رطوبت بیش از حد یا خیلی کم، معمولاً محتمل ترین علت شکنندگی ناخن ها است. در این حالت شکنندگی ناخن دو مدل ناخن را شامل می شود که هر دو منجر به آسیب و از دست دادن ناخن ها می شود: سخت و شکننده، و نرم و شکننده.
رطوبت خیلی کم
هنگامی که ناخن های فردی سفت و شکننده است، ناخن ها رطوبت کافی ندارند. همچنین خیس شدن و خشک شدن مکرر ناخن ها در اثر فعالیت هایی مانند شستن دست یا شستن ظروف می تواند رطوبت را از ناخن ها بگیرد.
جالب است بدانید که شما معمولا در محیطهای گرم و خشک یا در ماههای زمستان بیشتر دچار خشکی و شکنندگی ناخن میشوید.
رطوبت بیش از حد
ناخن های نرم و شکننده زمانی ایجاد می شوند که ناخن ها رطوبت بیش از حد داشته باشند. این موضوع می تواند در نتیجه استفاده بیش از حد از مرطوب کننده روی دست ها اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است نتیجه استفاده از مواد شیمیایی خشن مانند استون برای پاک کردن لاک ناخن باشد. در این حالت ناخن ها به راحتی پوسته پوسته می شوند و استحکام خود را از دست میدهند.
کم خونی
کم خونی زمانی اتفاق می افتد که بدن فرد هموگلوبین کافی تولید نمی کند. هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را از ریه ها به بقیه بدن می رساند. گاهی اوقات کمبود آهن باعث کم خونی می شود. کم خونی می تواند باعث خستگی شدید شود. در این حالت علاوه بر شکستگی ناخن شما دچار ضعف شدید و عمومی نیز می شوید.
اختلال تیروئید
اختلالا تیروئید باعث می شود که هورمونهای بدن به اندازه تولید نشود و خیلی زیاد یا خیلی کم تولید شوند. وقتی این اتفاق در بدن می افتد، جذب مواد معدنی هم تحت تاثیر قرار می گیرد در نتیجه ناخن ها می تواند نرم و شکننده شوند. از جمله علائمی که منجر به کم کاری تیروئید می شود شامل ریزش مو، خستگی، افزایش وزن، یبوست و افسردگی می باشد. در صورت داشتن این علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
سن
سن می تواند بر استحکام ناخن های شما تأثیر بگذارد. ناخن ها به طور طبیعی با گذشت زمان استحکام خود را از دست میدهند که می تواند باعث شکستن راحت تر آنها شود. شما می توانید به این نکته توجه کنید که اگر ناخن های دست ضعیف و ناخن های پای قوی دارید، بنابراین یک عامل خارجی سبب شکستن و ضعیف کردن ناخن های شما می شود.
کمبودهای تغذیه ای
مواد مغذی مانند بیوتین (ویتامین B7)، روی و آهن برای داشتن ناخن های قوی و سالم ضروری هستند. کمبود هر یک از این مواد مغذی می تواند منجر به شکستگی ناخن ها شود. هرچند کمبود آهن عامل مهمتری محسوب می شود و اگر دچار کمبود آهن هستید باید سعی کنید سریعتر این مشکل را برطرف کنید.
درمان های خانگی
برای اینکه بهترین نتیجه را از درمان مشاهده کنید باید ابتدا به درستی علت نرمی و شکنندگی ناخن شما مشخص باشد. سپس می توانید یکی از درمان های مناسب زیر را برای مشکل ناخن خود انتخاب کنید.
استفاده از تقویت کننده ناخن
ترکیب روغن های چون نارگیل، بادام و .. باعث ایجاد یک لایه تقویت کننده روی ناخن ها می شود که علاوه بر آبرسانی و رطوبت رسانی به اندازه به ناخن ها آن را تقویت می کند و از شکستگی آن جلوگیری می کند.
مرطوب کننده
اگر علت نرمی و شکنندگی ناخن شما خشکی باشد، استفاده از یک مرطوب کننده مناسب می تواند یک راه حل مفید و کاربردی باشد. بهتر است مرطوب کننده را در طول شب استفاده کنید تا رطوبت بیشتری به دست و ناخن های شما برسد و مدت طولانی این مرطوب کننده روی پوست شما بماند. می توانید از مرطوب کننده های ویتابلا که حاوی ترکیبات مغذی متفاوتی هستند برای این منظور استفاده کنید. برای خرید کرم مرطوب کننده ویتابلا اینجا کیلیک کنید.
پوشیدن دستکش
استفاده از دستکش هنگام شستن ظروف یا استفاده از محصولات پاک کننده می تواند مانع از ایجاد آسیب به ناخن ها و شکننده شدن آن ها شود.
رژیم غذایی و تغذیه
ایجاد برخی از تغییرات زیر در رژیم غذایی ممکن است به تقویت ناخن های شکننده کمک میکند. شما باید همه انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را در بدنتان داشته باشید تا دچار علت نرمی و شکنندگی ناخن ها نشوید. از جمله مهمترین مواد می توانیم به ترکیبات زیر اشاره کنیم:
مصرف مکمل ها
بوتین یک مکمل ضروری از خانواده گروه ب است که برای رشد مو و ناخن ها بسیار مهم و حیاتی است. روند جذب مکمل و تاثیر گذاری آن در بدن شما تدریجی است بنابراین ممکن است 6 ماه بعد از اینکه شروع به استفاده از مکمل بیوتین کردید تاثیرات آن را بر مو و ناخن خود مشاهده کنید. سایر مکمل های مورد استفاده و بسیار مهم کلسیم و ژلاتین هستند که بر روی رشد موثر ناخن های شما موثر هستند و باید به صورت مداوم استفاده شوند.
دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی
ناخن ها عمدتاً از پروتئین کراتین تشکیل شده اند. خوردن مقدار مناسب پروتئین برای افزایش تولید کراتین و حفظ ناخن های قوی حیاتی است. همچنین داشتن سطح کافی آهن در بدن تضمین کننده رشد مناسب و استحکام ناخن هاست. بطور طبیعی بهتر است گوشت قرمز، اسفناج و عدس که منابع خوبی از آهن هستند مصرف کنید اما اگر دچار کمبود شدید آهن و ضعف هستید برای مصرف قرص آهن با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
شما هم نظر بدهید
مطالب پیشنهادی

معرفی انواع شامپو مورینگا
گیاه مورینگا چیست؟ شامپو مورینگا چند مدل دارد؟ از کجا بدانیم کدام شامپو مورینگا مناسب موی ماست؟ شامپو مورینگا مناسب چرب یا خشک کدام بهتره؟
27 اسفند 1403
1 دقیقه

تفاوت غلات کامل با غلات تصفیه شده چیست؟
مهم ترین تفاوت غلات کامل با غلات تصفیه شده چیست؟ راه تشخیص این دو غلات چیست؟ فواید سلامتی کدامیک بیشتر است؟
9 اسفند 1403
1 دقیقه

خواص قهوه گاندرما بیز
در این مقاله به بررسی خواص قهوه گاندرما بیز و تاثیرات مثبت آن بر کنترل استرس و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و خواص ضد سرطان آن می پردازیم.
27 تیر 1402
1 دقیقه

طرز درست کردن سیرسیاه
سیر سیاه، خواص شگفتانگیز خود را در همهی ذرات تاریک خود پنهان کرده است. در این مقاله به بررسی خواص و طرز درست کردن سیرسیاه می پردازیم
28 آذر 1402
1 دقیقه

آموزش کانتورینگ صورت
آموزش کانتورینگ صورت چگونه است؟ برای کانتورینگ صورت از چه موادی می توان استفاده کرد؟ کانتورینگ تخصصی بینی را چگونه انجام دهیم؟
31 فروردین 1403
1 دقیقه


اطلاع از اخرین تخفیفها
برای اطلاع از آخرین تخفیفهای فروشگاه حیلامت کافی است شماره موبایل خود را وارد کنید.